Ontbijtshake: een nieuwe dag met kansen voor Nederlanders
i

Pro Shots

Ontbijtshake: een nieuwe dag met kansen voor Nederlanders

admin • 07:00, 23-07-2016 / Laatste Update: 10:21, 15-01-2024

Na een zwarte vrijdag voor de Nederlandse Tourtoppers is zaterdag een nieuwe dag met veel landgenoten in actie. Zo kan er hopelijk gejuicht worden voor Max Verstappen en Michael van Gerwen.

Nog even terug naar gisteren: wat een drama bij Bauke Mollema en Tom Dumoulin. Vooral laatstgenoemde zal slecht hebben slapen, want hij heeft een gebroken spaakbeen. Of hij de Olympische tijdrit van over 2 weken haalt, is twijfelachtig. Mollema zakte in het klassement naar plek 10 op 7:42 van Chris Froome. Zaterdag staat er weer een Alpenetappe op het programma.

Verstappen

Max Verstappen is dit weekend in Hongarije, waar even buiten Budapest de Grand Prix is. De jonge Limburger staat de afgelopen wedstrijden steeds meer op het podium en dat willen we ook op de bochtige Hungaroring wel zien. Mercedes heeft al het hele jaar de snelste auto, maar zou het zaterdag wel eens zwaar kunnen krijgen. Daniel Ricciardo is altijd goed in Hongarije, hetzelfde geldt voor Red Bull. Zaterdag is de kwalificatie en zondag de race.

Voeballuh

De voetbal gaat langzaam ook weer rollen. In Belgie is bijvoorbeeld de Supercup en in Nederland staan een paar mooie oefenwedstrijden op het programma. Niet PSV, want de ontmoeting met West Bromwich Albion werd verboden. Denk aan AZ-Hertha BSC, Vitesse-Porto, PEC Zwolle-Southampton en Feyenoord-Valencia.

Haase en Brown

Op het ATP-toernooi in Gstaad is kans op een prachtige finale. Robin Haase staat daar in de ene halve finale, Dustin Brown in de andere. Als die zaterdag allebei hun potje pakken, wordt het smullen in Zwitserland. In elk geval goed om te zien dat Haase na al zijn problemen weer weet wat winnen is.

Van Gerwen

's Avonds worden de darters weer van het strand gehaald om pijltjes te gooien op de World Matchplay. Michael van Gerwen komt zijn grote vriend Adrian Lewis tegen in de 1e halve finale. Wereldkampioen Gary Anderson speelt daarna tegen Phil Taylor.

Geniet ze!