Peter Wright: 'Dit is de nieuwe Snakebite'
i

ANP

Peter Wright: 'Dit is de nieuwe Snakebite'

admin • 20:51, 02-01-2020 / Laatste Update: 22:02, 08-01-2024

Peter Wright is minstens tot 1 januari 2021 de regerend wereldkampioen darts. Je zou dus kunnen zeggen dat er een oude en een nieuwe Peter Wright is: voor en na dat kampioenschap. Maar de Schot ziet dat anders. Hij voelde al tijdens het WK 2020 dat er iets in hem was veranderd. De persoon die we tijdens het afgelopen WK aan het werk zagen, dat was al de nieuwe Snakebite.

Wright heeft al liefst 59 keer een wedstrijd verloren van Michael van Gerwen. Op nieuwjaarsdag liet hij dat feit niet toe in zijn hoofd. Hij was van de eerste tot de laatste pijl vlijmscherp en verslapte geen moment. "Toen het WK begon en ik in Ally Pally arriveerde was ik vol zelfvertrouwen", zei hij tegen ITV. "Ik wist dat ik de finale zou kunnen halen. Waarom? Omdat tegenstanders vroeger tegen de oude Snakebite speelden, die last had van zijn zenuwen en vertrouwen miste. De nieuwe Snakebite overkomt dat niet."

Clown

Hij mag er dan als een clown uitzien, met elke dag een ander kleurtje in zijn hanekam, maar Wright heeft geleerd om zijn sport serieus te benaderen. "Vroeger grapte en grolde ik er op los. Ik stapte op het podium met als doel om mezelf en het publiek te vermaken. Maar ik ben nu een echte professional." Zijn doel voor 2020 is nummer 1 worden op de PDC Order of Merit. Hoe? Dat leggen we in dit artikel uit.