Peter Wright niet te spreken over gedrag Price: 'Waardeer niet wat hij heeft gedaan'
i

BSR Agency

Peter Wright niet te spreken over gedrag Price: 'Waardeer niet wat hij heeft gedaan'

admin • 12:12, 31-12-2019 / Laatste Update: 19:58, 04-01-2024

Peter Wright was maandag geen fan van het gedrag van Gerwyn Price tijdens hun halve finale van het WK darts. De Welshman juichte na de winst van de 2e set in het gezicht van de Schot, die uiteindelijk met 6-3 zegevierde.

"Ik mag Gerwyn graag, maar ik waardeer niet wat hij heeft gedaan”, zei Wright over het bewuste moment, waarbij hij moest uitwijken voor de agressieve Price toen hij van het podium wilde lopen vanwege de pauze. Price reageerde daarmee op een incident na afloop van de 1e set, toen Wright, terwijl hij bij het tafeltje stond, na het gooien van de dubbel naar hem toeliep en hem op de maag tikte om het setverlies er bij hem in te wrijven. "Gerwyn en ik waren elkaar voorafgaand aan de wedstrijd een beetje aan het opjutten. Hij riep dat hij de eerste 2 sets zou winnen en ik daarna van pijlen zou wisselen. Hij wilde me daarmee op scherp zetten. Nou, dat is gelukt, hij heeft verloren”, aldus Wright.

Reactie Price:

Ook Gerwyn Price heeft inmiddels terug geblikt op deze beruchte avond. Hij zegt op Twitter onder meer dat het schudden van handen niet verplicht is en dat hij boos was over de actie van Snakebite. "Het was niet oké, gezien de omstandigheden."