Peter Wright voor het eerst wereldkampioen darts na zege op Van Gerwen
i

BSR Agency

Peter Wright voor het eerst wereldkampioen darts na zege op Van Gerwen

admin • 23:07, 01-01-2020 / Laatste Update: 13:05, 08-01-2024

Peter Wright heeft de finale van het WK darts 2020 gewonnen. Snakebite versloeg 'onze' Michael van Gerwen met 7-3 in sets en pakte zijn 1ste wereldtitel ooit. Vooral de gemiste dubbels van MvG maakten in deze wedstrijd het verschil.

Terugkomen na slecht begin

Het wilde na een waanzinnige opkomst in het begin niet vlotten voor Van Gerwen. Door goed spel van Peter Wright kwam de Schot al snel op een 2-0 voorsprong in sets. Daarna ging MvG een tandje bijzetten, en hoe! Set 3 ging met een onwaarschijnlijk gemiddelde van 121.9(!) naar de Nederlander. Die trok een set later de stand weer gelijk en liet met een enorme oerkreet weten dat hij back in the game was.

UPDATE | BOEM! Een oerkreet van Van Gerwen nadat hij de dubbel acht raakt en de stand weer in evenwicht brengt: het wordt 2-2!#rtl7darts #darts pic.twitter.com/4x0rPrLidB

— RTL7Darts (@rtl7darts) January 1, 2020

Nieuwe achterstand

Toch was het weer Wright die de leiding nam. Nadat Van Gerwen een lawine aan dubbels miste, had Wright aan 1 dubbel genoeg om weer met 3-2 voor te staan. En ook daarna had het hetzelfde liedje. Wright had in de 6e set een giga-gemiddelde en pakte met 3-0 een 4-2 voorsprong.

WRIGHT LEADS BY TWO!

Wright again increases his advantage to two with a whitewash sixth set! pic.twitter.com/y4250nuEDo

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 1, 2020

Marge blijft 2

Het leek er even op dat Van Gerwen opnieuw 2 sets op een rij zou pakken, maar zover kwam het niet. Het werd weliswaar 4-3, maar daarna nam Wright 'gewoon' weer afstand. Van Gerwen miste een cruciale dubbel bij een 2-2 stand in legs, waarna Wright de boel rustig afmaakte. De marge ging dus weer naar 2, waardoor Snakebite de trofee al bijna kon ruiken...

WOW. HUGE MOMENTS.

Incredible bottled showed by Wright as he punishes Van Gerwen missing a set dart at tops and a 50 finish gives Wright a 5-3 lead!

He's two sets away! pic.twitter.com/PLIxlPKt1c

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 1, 2020

1ste titel voor Snakebite

Daarna leek het verzet gebroken. Van Gerwen gooide weliswaar goed, maar ging niet goed genoeg om met zijn dubbels om de wedstrijd toch nog te keren. Na een zenuwslopende 9de set, miste Van Gerwen zowel tops als dubbel 10. Daarna gooide Wright zich koeltjes naar een 6-3 voorsprong.

Van Gerwen kwam in de 10de set via een 10-darter nog op 1-1 in legs, maar daarna was het afgelopen. Wright kwam op 2-1 en maakte het op z'n eigen leg met een finish van 20 af. Zo pakt Peter Wright zijn eerste WK-titel. En hoe. Fantastisch gedaan. Dik verdiend.