Weer nét niet voor balende Jermaine Wattimena: 'Hopelijk valt het volgend jaar wel goed'
i

Getty Images

Weer nét niet voor balende Jermaine Wattimena: 'Hopelijk valt het volgend jaar wel goed'

Trevor Wagener • 22:50, 14-12-2019 / Laatste Update: 11:26, 08-01-2024

Jermaine Wattimena begon als de op 1 na best geplaatste Nederlander aan het WK darts, maar is na 1 partij alweer klaar met werken. Toch had dat volgens de nummer 18 van de wereld tegen Luke Humphries niet gehoeven. "Ik liet de kansen zelf liggen", zei hij tegen Yorick Groeneweg van AD.

Het toernooi is pas net begonnen, maar de 2e rondepartij tussen Jermaine Wattimena en Luke Humphries was zonder twijfel de leukste en spannendste tot zover. In de tie-break van de 5e set kwam pas de beslissing, al viel die niet in het voordeel uit van The Machine Gun.

Pudding

"Ik liet de kansen zelf liggen. Ik kwam zelfs met 5-4 voor, maar gooide 2 puddingbeurten", keek Wattimena teleurgesteld terug. Tegen Humphries, op 24-jarige leeftijd nog de wereldkampioen bij de jeugd, kon hij zich dat niet veroorloven.

"Iedereen weet wat voor groot talent hij is", ging Wattimena verder. Hij zag dat de Engelsman makkelijk meeging in zijn hoge tempo. "Hij gooit ook gemakkelijk, hij haalde hier ook al eens de kwartfinale." Dat was vorig jaar, toen Cool Hand onder anderen Rob Cross versloeg. Wattimena ging er toen in Ally Pally juist uit tegen een andere oud-wereldkampioen.

Balen

Net als dit jaar, had hij in de wedstrijd tegen Gary Anderson ook zijn kansen. Het frustreerde de 31-jarige darter uit Westervoort alleen maar meer. "Ik baal hier zo van. Ik hoop maar dat het volgend jaar wel een keer mijn kant op valt." Op dag 2 van het WK darts zijn nu al 3 van de 11 Nederlanders uitgeschakeld. Voor Wattimena werden vrijdag Geert Nentjes en Jelle Klaasen al naar huis gegooid.