Gezocht: Publiek bij het NK dammen voor dames
i

stock.xchng

Gezocht: Publiek bij het NK dammen voor dames

admin • 16:46, 05-04-2016 / Laatste Update: 03:30, 07-01-2024

De dames die sinds dinsdagmiddag in het Beach Hotel in het Zeelandse Zoutelande strijden om de Nederlandse titel dammen hebben aan weinig dingen gebrek. De omgeving is goed, de locatie is mooi, alleen één ding ontbreekt wel: publiek. Vandaar een oproep door Aart Walraven, voorzitter van de Zeeuwse Dambond, om massaal naar Zoutelande te komen om de dames aan te moedigen.

Het is inderdaad ook weer eens wat anders, kijken naar vrouwen die elkaar op het dambord proberen te verslaan. Een heel ander soort wedstrijd dan 22 mannen die op een voetbalveld bij de lichtste aanraking als een stervende zwaan tegen de vlakte gaan. Aart Walraven is dan ook trots dat het NK in 'zijn' Zeeland plaatsvindt. "Het is een unicum. Ik wist dat niet en ben zeer vereerd alhoewel ik als Zoutelandenaar de Kustmarathon ook wel een topsportevenement vindt", zegt hij tegen Omroep Zeeland.

Niet makkelijk

Walraven geeft aan dat hij denkt dat het een spannend toernooi gaat worden, vooral ook omdat het niet makkelijk was om tot deze finaleronde te geraken. "Een aantal dames heeft zich door de halve finales moeten worstelen. Er is zoveel kwaliteit in huis dat er gegarandeerd een spannend toernooi komt."

Nu nog publiek

Vooralsnog is de publieke belangstelling een beetje teleurstellend, waarop Walraven een oproep doet aan alle sportfanaten in het land. "Er is niks mooiers dan uit je stoel komen en het toernooi met een lijfelijk bezoek te vereren."