Nederlandse bridgers winnen WK in Polen!
i

ANP

Nederlandse bridgers winnen WK in Polen!

admin • 19:50, 20-09-2016 / Laatste Update: 19:29, 12-12-2023

Hoppaaaa!! De Nederlandse bridgers zijn wereldkampioen geworden in Polen! Heel knap gedaan, niet normaal. Onze helden zijn echt de beste denkers: ze wonnen bij de open én gemengde klasse. Lekker zeg!

Het ongekende en overweldigende succes werd behaald bij de World Bridge Games in Wroclaw. De Poolse stad werd dus lekker gedomineerd door onze Nederlandse toppers. Het open team van captain Anton Maas, bestaande uit de koppels Sjoert Brink - Bas Drijver, Bob Drijver - Bart Nab en Bauke Muller - Simon de Wijs, versloeg in de finale na 96 spellen Monaco met 155-134.

Jan Jansma en z'n vrouwke de beste!

Jan Jansma en zijn vrouw Aida lieten zien dat ze thuis genoeg oefenen. Want ze wonnen met het gemengde team, met daarin ook Magie Tichá en Richard Ritmeijer, de finale van Rusland met 183-156. Overtuigende cijfers.

3000 denkers

Nederland is dus voor de komende 4 jaar (WK wordt maar 1 keer in de 4 jaar gespeeld) het beste bridgeland. Nou ja, dat vinden wij. En zo is het toch ook? 2 keer goud is een knappe prestatie. Zeker als bridger. Knap denkwerk van onze kanjers! En o ja, er deden 3000 bridgers uit 50 verschillende landen mee. We zijn dus echt de beste...