Edivisie speelt samen met grote Europese competities uniek FIFA 20-toernooi
i

@eDivisie

Edivisie speelt samen met grote Europese competities uniek FIFA 20-toernooi

Martijn Baars • 17:30, 12-05-2020 / Laatste Update: 01:19, 05-01-2024

Er komt weer een uniek FIFA 20-toernooi aan, waaraan liefst 8 grote Europese competities aan meedoen. De Edivisie (de gamevariant van de Eredivisie) is 1 van die 8 landen. De andere competities zijn Oostenrijk, België, Spanje, Italië, Zweden, Portugal en Polen.

Elke competitie vaardigt 4 spelers af. Voor Nederland zijn dat esporters Bryan Hessing (foto, Heracles) en Tony Kok (PEC Zwolle). Zij kwamen met hun club afgelopen seizoen het verst in de edivisie. Zij worden gekoppeld aan spelers/influencers. Hessing speelt samen met Heracles-aanvaller Sylvester van der Water en Kok heeft verdediger Sam Kersten aan zijn zijde.

De 1e uitzending van het Stay2Score-toernooi is op woensdag 13 mei en is vanaf 18.00 uur te volgen via het YouTube-kanaal van de edivisie. De overige uitzenddagen zijn op zaterdag 16 mei, woensdag 20 mei, vrijdag 22 mei en zaterdag 23 mei.

De toernooi-opzet is als volgt:

• Elke ontmoeting bestaat uit 2 wedstrijden. In de 1e wedstrijden nemen de FIFA-esporters het tegen elkaar op, vervolgens spelen de voetballers tegen elkaar. De scores van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld tot de uiteindelijke uitslag.

• De verschillende Europese competities nemen het tegen elkaar op in een zogenaamd Round-robin format. Dit betekent dat elke competitie tegen elkaar speelt.

• De top 4 kwalificeert zich voor de halve finales. De winnaars van beide halve finales spelen direct daarna de finale.