Christian Horner ziet gefrustreerde Max Verstappen: ‘Hij moet zich heel snel herpakken’

4 december 2021

Getty Images

Max Verstappen moet het missen van pole position in de Grote Prijs van Saudi-Arabië zo snel mogelijk achter zich laten, zei teambaas Christian Horner van Red Bull Racing.


"Hij is gefrustreerd en dat is begrijpelijk, want hij was aan een machtige ronde bezig, maar hij moet zich snel herpakken en zondag vanaf startplek 3 een hele goede race rijden."

Superronde verknald
Verstappen was in de slotminuut van de kwalificatierace aan de snelste ronde van allemaal bezig en op weg naar een zekere pole position, toen bij het uitkomen van de laatste bocht op het circuit van Jeddah zijn linker voorrem blokkeerde en hij vervolgens met zijn rechter achterwiel hard tegen de muur ramde. Door die fout moest hij de ronde afbreken en zijn auto stilzetten. De rondetijd die hij eerder in de sessie neerzette, was goed voor de 3e startpositie

"We moeten hopen dat de versnellingsbak niet beschadigd is", vervolgde Horner, die besefte dat dit een heel duur foutje kan zijn in de titelstrijd. Verstappen heeft 8 punten voorsprong op Hamilton in de WK-stand, maar hij zal zondag zoveel mogelijk punten moeten scoren om zicht te houden op zijn 1e wereldtitel. Na de race in Jeddah is er nog de slotrace in Abu Dhabi. "We zullen het van de strategie moeten hebben, want ik denk dat inhalen op dit circuit heel lastig wordt", zei Horner.