‘Cynische’ Verstappen: ‘Wordt een geweldig weekend’

31 augustus 2017

Getty Images

Nederlandse fans hoeven niet veel van Max Verstappen te verwachten op Monza. De Nederlander start tijdens de Grand Prix van Italië ergens in de achterhoede vanwege een gridstraf. Hij switcht namelijk al voor de 5de keer van motor. Bij de persconferentie voorafgaand aan de GP reageerde Verstappen luchtig.


"Het wordt een geweldig weekend", zei Verstappen op cynische toon tegen de aanwezige media. "We proberen het hier in Monza opnieuw en zullen kijken of we het beter kunnen doen dan in Spa."

Lees ook: Brawn heeft enorme hekel aan gridstraffen en wil oplossing

Kalm blijven
Voor Verstappen is het vooral zaak om niet te gefrustreerd te raken aankomend weekend. "Ik maak dit het hele seizoen al mee. Op een gegeven moment leer je ermee omgaan en ga je gewoon door", reageerde hij op de vraag of het moeilijk is om gemotiveerd te blijven. "Je doet je training en je probeert daar positieve dingen uit te halen in plaats van op de baan."

Gridstraffen eruit
Vandaag kwam naar buiten dat Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, af wil van de gridstraffen. Verstappen is het daarmee eens. "Tuurlijk wil ik er ook van af'', bekent de Limburger. "Je moet het team of de leverancier straffen. Niet de coureur zelf.''

Punten afnemen in het kampioenschap voor constructeurs gaat Verstappen te ver. "Dat vind ik wel erg zwaar. Geef gewoon een goede, flinke geldboete. Een paar miljoen, of zo. Dat je wel voelt dat het pijn doet, als je geen goed werk levert. In plaats van de coureur die pijn laten voelen.''