Fernando Alonso keert niet terug in Formule 1: ‘Heb niks meer te bewijzen’

3 mei 2019

EPA

Fernando Alonso vertrok vorig jaar na 18 jaar uit de Formule 1. Veel fans waren daar rouwig om, maar de Spanjaard zelf allerminst. We hoeven hem voorlopig ook nog niet terug te zien in de hoogste raceklasse. Wel testte Alonso vorige maand nog voor McLaren.


"Ik zou terugkeren als ik dat zou willen", sprak Alonso tegenover Spaanse media. "Iedereen zei vorig jaar dat ik nooit zou zijn vertrokken als ik een competitieve auto had gehad. Maar in tegenstelling tot Dakar of elke andere raceklasse, heb ik niks meer te bewijzen in de Formule 1."

De focus bij Alonso ligt de komende jaren op andere dingen. "Ik ben niet gestopt omdat ik de competitie niet meer aan wilde gaan, maar voor de andere dingen die ik graag wil doen."

Druk programma
Eén daarvan is Indianapolis 500 eind deze maand (26 mei). Wint hij die, dan is hij verzekerd van de Triple Crown: winst in Indy500, de 24 uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco.

Ook dit jaar doet Alonso weer mee aan de 24 uur van Le Mans en wellicht verschijnt hij aan de start van Dakar Rally 2020.