Het laatste dat Lewis Hamilton wil, is crashen met Max Verstappen: ‘Ben altijd netjes’

24 november 2021

REUTERS

Lewis Hamilton wil de geschiedenisboeken ingaan als een eerlijke racer met fatsoen die zijn wereldtitels won door 'snelheid, hard werken en vastberadenheid'. Dat zei het 36-jarige fenomeen in gesprek met meerdere media.


De Mercedes-man is dit seizoen verwikkeld in een heuse strijd met Red Bull-rivaal Max Verstappen. Met nog 2 races te gaan verdedigt de Nederlander een voorsprong van 8 punten. Hamilton is meer dan ooit op zijn hoede, gaf hij aan.

Lees ook: 'Op deze manieren wordt Max Verstappen in Saoedi-Arabië al wereldkampioen F1'

"Je moet koste wat kost een aanrijding vermijden, ook al moet je dan soms buiten de baan. Als je koppig bent en voet bij stuk houdt, dan crash je", aldus Hamilton. "Ik denk dat ik in de meeste gevallen heel netjes ben geweest", ging hij verder in op zijn duels met Verstappen.

Botsingen Hamilton en Verstappen
Dit seizoen botsten beide coureurs letterlijk 2 keer met elkaar: op Silverstone en Monza. Volgens Hamilton konden er zat andere voorvallen plaatsvinden, maar hield hij zich bewust in. "Je moet soms de slimste zijn", legde hij uit. "Anders kost het punten. Dat is dan maar zo."

Volgens Hamilton had Verstappen vaker de kans om hem van de baan te tikken. Ook is de Engelsman nergens te groot voor. "Ik vecht andere keren wel terug en weet hoe ik mijn verlies moet nemen." Volgens hem ligt het aan de opvoeding die men vanuit huis meekrijgt.

"Ik werd als kind gepest, zowel op school als op het circuit. Mijn pa leerde mij voor mezelf op te komen, maar op een nette manier. Niet door mensen te laten crashen of hen van de baan te rijden." Zijn manier is de beste, aldus Hamilton. "Als je op die eerlijke manier wint, kan niemand ontkennen dat je de beste bent."

Ervaring
Volgens hem is zijn ervaring doorslaggevend. "Ik ben 36 en race al heel lang. Het is niet voor het eerst dat ik tegen een coureur race die in bepaalde opzichten goed of slecht is, al ga ik daar nu veel beter mee om dan toen ik 24, 25 jaar oud was."

Toen maakte Hamilton zelfs fouten, leek hij te willen zeggen. Hij spreekt Verstappen dan ook nergens op aan. "Ik weet van Max dat hij supersnel is. Naar mate hij ouder wordt, zal hij beter en beter worden."