Formule 1: Verstappen ziet Mercedessen ook zonder Hamilton domineren in kwalificatie

5 december 2020

BSR Agency

Het was een keer heerlijk spannend in de kwalificatie van de Formule 1. Zaterdagavond werd de kwalificatie voor de Sakhir GP verreden en Max Verstappen reed echt fantastisch. Helaas was het niet genoeg voor pole position. Die ging naar Valtteri Bottas. De Nederlander moet het doen met P3.


De hele kwalificatie was zo close door de korte baan met weinig bochten. Daardoor waren de tijdverschillen ook miniem. Verstappen zette in Q3 meteen de snelste tijd neer en gaf daarmee een signaal af: jullie mogen in dit korte rondje geen enkel foutje maken.

Strijd bij Mercedes: Bottas vs. Russell
Ondertussen keek ook iedereen naar de strijd bij Mercedes. Want bij afwezigheid van Lewis Hamilton door corona, mocht Williams-coureur George Russell het laten zien tegen de 'perfecte 2e coureur' Valtteri Bottas. Helaas lukte het hem niet om boven de Fin te eindigen. Sterker nog: Bottas liet zien dat je niet aan hem moet twijfelen, want hij zette de snelste tijd van allemaal neer.

Goede Leclerc
Opvallend was ook de goede run van Charles Leclerc in de vervloekte Ferrari van dit jaar. Hij volgde in de 1e run van Q3 Verstappen naar P2, maar zag de Mercedessen hem in het slot nog voorbijgaan. Zijn ploeggenoot Sebastian Vettel stelde weer teleur door in Q2 met onder anderen Alexander Albon de kwalificatie te missen.

Aitken en Fittipaldi
De andere nieuwkomers: Jack Aitken (Williams) en Pietro Fittipaldi (Haas, als vervanger van Grosjean) vlogen er al in Q1 uit.