Formule 1 wil dat er uitzonderingen rond quarantaine gemaakt worden voor de sport

19 mei 2020

BSR Agency

De Formule 1 geeft aan dat de quarantaineplannen van de Britse overheid het houden van een Britse Grand Prix dit jaar onmogelijk zou maken.


Ook zouden er tienduizenden F1-gerelateerde banen op het spel staan als de overheid vasthoudt aan een quarantaineperiode van 14 dagen. Deze periode zou verplicht zijn voor iedereen die Groot-Brittannië binnenkomt, maar de Formule 1 hoopte op een uitzondering. 

Uitzondering
Op het circuit van Silverstone zouden in juli 2 GP's gehouden moeten worden, gelijk nadat er 2 races in Oostenrijk zijn verreden. "Een 14-daagse quarantaineperiode zou een Britse race onmogelijk maken”, vertelt een woordvoerder van de Formule 1. "Het heeft een enorme impact op letterlijk tienduizenden banen die te maken hebben met de Formule 1 en gerelateerde leveranciers. Als deze topsport terug wil komen dan moet er uitzonderingen gemaakt worden."

Bubbels
De Formule 1 wil het coronavirus tegenhouden door te werken met 'bubbels.’ Elk teamlid moet herhaaldelijk getest worden en vliegen met privevliegtuigen. Ook mag er geen enkel contact zijn met mensen van buiten de paddock.