Formule 1 wil experimenteren met nieuwe startopstelling

12 januari 2018

ANP

De bazen van de Formule 1 willen gaan experimenteren met een nieuwe startopstelling. Tegenwoordig start de snelste auto in de kwalificatie op pole position, maar vroeger werd er ook vaak zat gestart met 4 auto's op een rij. Pat Symonds, Sky Sports-commentator, liet weten dat de F1-bazen hiermee willen gaan testen.


Symonds, oud-technisch chef bij Williams, zit bij een team met specialisten die onder F1-baas Ross Brawn aan het kijken zijn naar de toekomst van de Formule 1. Op een bijeenkomst vertelde Symonds dat een andere startopstelling een van de experimenten is voor de toekomst. Dit kunnen ze dan via eSports testen, om te zien of het later misschien in een echte F1-race toegepast kan worden.

Naast elkaar
,,Er was een tijd dat er 2 auto's naast elkaar starten in de Formule 1, maar ook - en daar hebben we een foto van in onze boardroom - een tijd dat er wel eens 4 auto's naast elkaar stonden op de voorste rij", vertelde Symonds. De vraag is of die startopstelling in de toekomst weer gebruikt zou kunnen worden.

Spanning of botsing?
,,Het is niet iets dat je makkelijk kan testen, maar wij kunnen naar onze eSports-groep gaan en vragen of ze de startopstelling willen aanpassen. Dan kunnen ze bijvoorbeeld 20 races testen. Dat hoeven geen races van 300 kilometer te zijn, alleen de eerste 3 rondes zijn voor ons interessant." De grote vraag van Symonds is dan: ,,Krijgen we een hele spannende eerste ronde? Of hebben we bij de eerste beste bocht al een dikke botsing?"