Van der Garde staat niet achter beslissing De Vries: ‘Ik vind het zonde’

22 oktober 2019

AFP

Nyck de Vries debuteert nog dit jaar namens Mercedes in de Formule E. De 24-jarige Nederlander werd onlangs kampioen in de Formule 2, maar maakte niet de overstap naar de Formule 1. Volgens oud-Formule 1-coureur Giedo van der Garde had De Vries iets harder moeten werken voor een stoeltje daar.


"Ik vind het zonde", vertelt Van der Garde in gesprek met Motorsport over het feit dat De Vries niet in de koningsklasse gaat racen. "Ik denk echt wel dat hij die stap had kunnen maken. Zeker als je ziet hoe hij dit jaar is gegroeid als coureur. Niet alleen qua snelheid maar ook qua persoonlijkheid."

Vechten!
Van der Garde is van mening dat De Vries iets te makkelijk heeft gekozen voor het avontuur in de Formule E. "Het is een hele moeilijke keuze, maar persoonlijk had ik er voor gevochten om een F1-stoeltje te bemachtigen. Er was misschien een zitje bij Haas, maar nu niet meer. Bij Alfa Romeo is misschien ook nog een stoeltje en die teambaas kent Nyck ook goed", aldus de oud-coureur.

Van der Garde denkt overigens niet dat De Vries over een paar jaar alsnog in de F1 terecht komt. "Persoonlijk niet. Er zal altijd een kans zijn, maar die kans is denk ik maar 5 à 10 procent."