Hamilton over toekomst in de Formule 1: ‘Ik wil nog zeker 3 jaar doorgaan’

30 juli 2020

BSR Agency

Lewis Hamilton wil nog zeker 3 jaar in de Formule 1 blijven rijden. De 35-jarige Brit zei dat in de aanloop naar de GP van Groot-Brittannië, zondag voor lege tribunes op Silverstone. "Mijn doel is om zo lang mogelijk te blijven presteren. Ik zie mezelf nog zeker 3 jaar doorgaan", aldus de 6-voudig wereldkampioen.


Hamilton is op jacht naar het record van Michael Schumacher, de enige coureur die 7 wereldtitels veroverde in de Formule 1. De Brit staat dit seizoen na 3 GP's al weer bovenaan het WK-klassement. Zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas won de openingsrace, daarna was Hamilton 2 keer de beste. Hij heeft 1 wereldtitel nodig om op gelijke hoogte met de Duitser te komen.

Racisme
De kopman van Mercedes mengt zich al wekenlang nadrukkelijk in het racismedebat. Als enige donkere coureur in de Formule 1 laat Hamilton zijn stem horen. "Hoewel de coronacrisis op heel veel manieren negatief was, gaf het op een bepaalde manier ook energie. Energie om me op andere dingen te focussen. En wellicht ook wel nieuwe energie om langer door te gaan", aldus Hamilton, wiens contract bij Mercedes aan het einde van dit jaar afloopt.