Horner wijst kans aan voor Verstappen in sprintrace: ‘Dat maakt het interessanter’

11 september 2021

Getty Images

Max Verstappen stuurde zijn RB16B vrijdag met hulp van Sergio Pérez naar P3 in de kwalificatie voor de sprintrace van vandaag (zaterdag). Zonder de Mexicaan zou Verstappen als 5e zijn geëindigd. Teambaas Christian Horner was dan ook maar wat blij met Pérez en wees op de kansen van Verstappen bij de sprintrace.


"Vergeleken met vorig jaar hebben we het gat ongeveer gehalveerd. Checo speelde een cruciale rol als teamplayer vandaag om Max een tow te geven en Max aan die positie te helpen. We waren kwetsbaar ten opzichte van McLaren", blikt Horner terug.

"Checo offerde zelf een halve seconde op. Hij verdiende het om hoger te staan, maar we zijn erg blij met het resultaat."

Kansen Verstappen
Voor Verstappen telt maar 1 ding zaterdag: vóór Hamilton eindigen. De 2 racekanonnen staan op 3 punten van elkaar in de WK-stand. Omdat Verstappen als 3e eindigde in de kwalificatie begint hij aan de 'schone kant', terwijl Hamilton juist op het vuil staat. Dat kwam doordat teammaat Valtteri Bottas er met pole vandoor ging.

"De run naar de 1e bocht wordt interessant", denkt Horner. "Max start aan de juiste kant van de baan. Hopelijk kan hij een slipstream oppikken in de run naar die bocht, zodat hij ze (Mercedes, red.) nog meer onder druk kan zetten. Ik ben er zeker van dat Lewis er graag de voorkeur aan had gegeven om aan de linkerkant te staan. Dat maakt het een interessant sprintrace."

Puntentelling
Er is zaterdag tijdens de sprintrace niet alleen een startpositie voor de race op zondag te verdienen, coureurs kunnen ook enkele punten winnen voor het klassement. De winnaar krijgt 3 punten, de nummer 2 ontvangt er 2 en de 3e moet genoegen nemen met 1 puntje.