Kickbokser Rico Verhoeven over vriend Max Verstappen: ‘Frisse wind in de F1’

11 december 2021

Getty Images

Kickbokser Rico Verhoeven gaat er zondag eens goed voor zitten om te zien hoe Max Verstappen hopelijk voor de 1e keer F1-wereldkampioen wordt. Verhoeven werd op zijn 25e voor het eerst wereldkampioen kickboksen in het zwaargewicht.


"Wereldkampioen gaat hij zeker worden, als het nu niet gebeurt dan wel volgend jaar en waarschijnlijk nog vele jaren erna”, zegt de Glory-kampioen tegen De Telegraaf.

Horloge
5 jaar terug kwamen ze elkaar per toeval tegen bij een evenement van een horlogemerk. "We maakten een praatje en het klikte goed. Door de jaren heen kwamen we elkaar vaker tegen en wisselden we meer dingen uit", zegt Verhoeven.

De vechter vindt dat de F1-wereld aantrekkelijker is geworden met de komst van Max. "Hij heeft een heel frisse wind in de Formule 1-sport gebracht. Door zijn talent én zijn lef. Hij reed in het begin niet roekeloos, zoals sommigen beweerden, maar je zag wel dat hij alles deed zonder angst."

Afhankelijk
Een bokser doet alles met zijn lichaam. Dat ligt heel anders in de wereld der motorsport. "Het enige verschil is dat hij zo afhankelijk is van zijn auto. Hij kan zelf in top shape zijn, maar als de auto niet meewerkt kan hij niet winnen. Dat is buiten je macht en dat lijkt mij frustrerend. Die frustraties heeft hij ook af en toe, maar hij laat het zelden merken."

Winnaar
Verstappen is een geboren winnaar, ziet Verhoeven. "Max bezit de hardheid van een kampioen. Ik zie dat gewoon. Hij heeft zelfs álle kwaliteiten van een kampioen. Hij heeft zoveel in zijn mars en kan langdurig kampioen blijven als hij het eenmaal is."