Max Verstappen kan nu helemaal fluiten naar transfer

13 september 2017

ANP
Max Verstappen

Met het nieuws van de contractverlenging van Valtteri Bottas bij Mercedes weet Max Verstappen in ieder geval 1 ding zeker: volgend seizoen rijdt hij sowieso weer in de auto van Bad Bull... excuus, Red Bull. Voor het seizoen 2018 zijn nu alle stoeltjes bij de topteams bezet.


Lewis Hamilton had nog een contract tot eind 2018 en zei na de Grand Prix van Italië dat hij zijn verbintenis later dit jaar zou gaan verlengen. Hamiltons teamgenoot Bottas ligt nu dus ook vast voor 2018, waardoor het dus uitgesloten is dat Max volgend jaar in een van de Zilverpijlen plaatsneemt.

Ferrari
Ook bij de Scuderia hebben ze volgend jaar sowieso geen plek voor Verstappen. Zowel Sebastian Vettel als Kimi Räikkönen hebben hun contract onlangs bij het Italiaanse team verlengd. Hier zou misschien pas op z'n vroegst in 2019 een plekje vrijkomen, aangezien Vettel voor 3 jaar heeft verlengd en Räikkönen een jaartje langer doorgaat bij Ferrari.

Red Bull
Maar hoe zit het eigenlijk met Verstappen zelf? De Nederlander heeft nog een contract tot eind 2019 bij het Oostenrijkse team. Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz heeft al gezegd dat hij Verstappen graag aan zijn contract houdt en hem niet eerder dan 2019 wil laten gaan.

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo heeft nog een contract voor 2018, maar heeft gezegd dat hij weg gaat bij het team, als het volgend jaar niet beter gaat.

2018
Volgend jaar rijdt Verstappen dus sowieso nog voor het team van Red Bull Racing. Zeker nu de topteams, met de nieuwe contracten voor Räikkönen en Bottas, geen moeite doen om Verstappen bij Red Bull weg te kopen.

Het is alleen te hopen dat hij dan een betere auto en motor krijgt dan dit jaar. We duimen voor 'm!

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht