Max Verstappen verwacht strijd: ‘We hebben goede snelheid in de motor’

18 juni 2021

REUTERS

Na een mindere 1e reed Max Verstappen vrijdag een dijk van een 2e vrije training. De concurrenten bij Mercedes reden beter dan de voorbije weken, al doet Verstappen dat helemaal niets. Vol vertrouwen gaat hij de rest van het weekend tegemoet.


"Ik verwacht dat het dicht op elkaar gaat zitten", zei hij na afloop op zijn eigen website. "We hebben ons goed verbeterd gedurende de sessie. In de 1e training was ik niet blij en bij de start van nummer 2 was het nog steeds niet geweldig. Op de 2e set banden voelde de auto veel beter aan."

Lees ook: 'Dit zijn de tijden van de GP van Frankrijk'

Verstappen vrije training
Op dat setje reed Verstappen liefst 15 rondes lang lekker door. Wel ging hij in beide training nogal hard over de kerbstones. Dit leverde schade aan de vloer en de voorvleugel op. "Het is erg moeilijk hier", rondde Verstappen af.

"Het is winderig dus een perfect rondje rijden. is lastig. We hebben de goede snelheid in de motor. Zaterdag kunnen wij goed voorbereid zijn, al is het lastig om te voorspellen waar we staan. De longruns zagen er degelijk uit, maar makkelijk wordt het niet."