Crashende Hamilton baalt flink: 'Alles was goed, behalve ik'

Crashende Hamilton baalt flink: 'Alles was goed, behalve ik'

admin • 22:27, 18-06-2016 / Laatste Update: 16:39, 07-01-2024

In alle trainingen was Lewis Hamilton de snelste op het nieuwe en veeleisende stratencircuit van Bakoe, maar in de kwalificatie maakte de wereldkampioen in de Formule 1 er vandaag een puinhoop van. Hij crashte tegen een muur en start daarom zondag vanaf plek 10 in de GP.

De Brit nam 1 van de vele nauwe bochten te scherp en schampte met zijn rechtervoorwiel de vangrails. Hamilton moest zijn beschadigde en stuurloze Mercedes direct aan de kant zetten.

,,De auto was goed, het team was goed, alleen ik niet'', erkende de drievoudig wereldkampioen ruiterlijk. ,,Vrijdag had ik in de trainingen een fantastisch ritme te pakken, maar in de kwalificatie totaal niet. Dat gebeurt helaas soms.''

[poules_f1 athlete="hamilton" url="http://sportnieuws.nl/games/formule-1-game"]

Inhaalrace

Hamilton staat daarom zondag in de Grote Prijs van Europa voor een inhaalrace. Hij moet vanaf de tiende startplek, kort achter Max Verstappen, in de achtervolging op teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser stuurde zijn Mercedes wel feilloos door de straten van Bakoe en veroverde met overmacht poleposition.

,,Ik ga doen wat ik kan en proberen zo hoog mogelijk te eindigen'', zei Hamilton. Rosberg houdt in ieder geval rekening met zijn teamgenoot. ,,Je moet Lewis nooit vergeten, hij kan zich vanaf de tiende plek naar voren vechten.''