Erik van Loon vijfde in autoklassement Dakar Rally

Erik van Loon vijfde in autoklassement Dakar Rally

00:05, 09-01-2015

ANTOFAGASTA - Erik van Loon heeft op de vijfde dag van de Dakar Rally goede zaken gedaan. De autocoureur uit de Kempen noteerde de negende tijd in de klassementsproef van Copiapó naar Antofagasta.

Van Loon en zijn navigator Wouter Rosegaar gaven in hun Mini 11.35 minuten prijs op de Russische dagwinnaar Vladimir Vasilyev (Mini). Yazeed Alrajhi uit Saoedi-Arabië werd in een Toyota tweede, de Amerikaan Robby Gordon met zijn Hummer derde. Mini-rijder Nasser Al-Attiyah uit Qatar behield dankzij zijn vierde plaats de leidende positie in het autoklassement.

Van Loon kwam de top-5 binnen. Vielen woensdag de Argentijn Orlando Terranova (Mini) en de Spanjaard Carlos Sainz (Peugeot buggy) al weg uit de top van het klassement, donderdag passeerde Van Loon ook landgenoot Bernhard ten Brinke (Toyota). De vierde plaats, nu in handen van de Pool Krzysztof Holowczyc, is binnen handbereikt voor Van Loon, maar ook nummer zes Ten Brinke zit hem nog dicht op de huid.

Met zijn constante prestaties komt de algemeen directeur van Van Loon Vlees in Best bovendrijven in de zwaarste woestijnrally ter wereld. "Het klinkt misschien raar, maar ik kom hier niet voor de top-5. Dat is voor mij nog te hoog gegrepen. Tussen plaats zes en tien is prima voor mij", aldus Van Loon.