Ferrari-baas pissig over mislukt weekend: 'Deze problemen maken ons boos'
i

AFP

Ferrari-baas pissig over mislukt weekend: 'Deze problemen maken ons boos'

admin • 21:06, 02-10-2017 / Laatste Update: 06:07, 08-01-2024

Het afgelopen grand prix-weekend in Maleisië was er voor Ferrari een om heel snel te vergeten.Sebastian Vettel moest de race zondag van achteruit beginnen en Kimi Räikkönen haalde de start niet eens. Sergio Marchionne, de president van Ferrari, was op zijn zachtst gezegd, niet heel blij over het raceweekend.

Jong team

De Italiaan legt de schuld bij een 'jong team' op de motorafdeling. "Zondag hadden beide Ferrari’s de race kunnen winnen", citeert Motorsport.com de baas van Ferrari. "Dat is een feit. Dat had ook al kunnen gebeuren in Singapore. Ook dat is een feit. Het is ook een feit dat we problemen hebben met de motoren omdat er een jong team aan werkt, maar ook omdat de onderdelen in onze motoren niet goed genoeg zijn voor de racewagens. We grijpen momenteel in en werken aan een oplossing."

Boos

Marchionne is nog niet klaar met zijn klachten over de problemen van Ferrari. "Het mag bijna een geluk genoemd worden dat we dit probleem niet voor de Grand Prix van Maleisië gehad hebben. Het hebben van dit soort problemen tijdens een race maakt ons boos. Het is niet een groot probleem als dit tijdens de test in de fabriek voorkomt, maar wel als je vanaf de 2de plaats op de grid mag beginnen en de start van de race niet eens haalt."

Vettel kon weliswaar nog terugkomen tot plek 4 in de race, maar zag zijn achterstand op Lewis Hamilton wel groter worden tot 34 punten.