Ferrari-teambaas Binotto onwel geworden tijdens race in Bahrein, mist GP van Abu Dhabi
i

REUTERS

Ferrari-teambaas Binotto onwel geworden tijdens race in Bahrein, mist GP van Abu Dhabi

Martijn Baars • 18:58, 10-12-2020 / Laatste Update: 10:23, 05-01-2024

Teambaas Mattia Binotto van Ferrari is ziek en heeft besloten naar zijn huis in Italië te vliegen in plaats van naar Abu Dhabi, waar dit weekend de slotrace van de Formule 1 wordt verreden. Zijn ziekte is volgens de renstal niet gerelateerd aan het coronavirus.

Binotto is onwel geworden tijdens de GP van Sakhir, afgelopen weekeinde in Bahrein. De teambaas gaat thuis herstellen. Technisch directeur Laurent Mekies neemt zijn taken over in Abu Dhabi.

Laatste race van Vettel

Binotto miste dit jaar ook de 1e race in Bahrein en die in Turkije, maar dat was een bewuste keuze. De teambaas wilde extra tijd doorbrengen in de fabriek van Ferrari in Maranello. De Italiaan mist door zijn afwezigheid in Abu Dhabi de laatste race van Sebastian Vettel. De Duitser neemt na 6 jaren afscheid van Ferrari. Hij rijdt volgend jaar voor Aston Martin (het nieuwe Racing Point).

Zeer teleurstellend seizoen

Ferrari beleeft een zeer teleurstellend seizoen in de Formule 1. Het wereldberoemde team staat 6e in de stand van de constructeurs. Charles Leclerc is de nummer 6 in het individuele kampioenschap, terwijl Vettel op de bijna beschamende 13e plaats staat.