Geniet nog 1 keer na van een geweldige Verstappen in de GP van Brazilië

admin • 13:28, 08-11-2017 / Laatste Update: 05:08, 06-01-2024

Het belooft een geweldig Formule 1-weekend te gaan worden bij de Grand Prix van Brazilië, als Max Verstappen maar enigszins in de buurt komt van de prestaties van vorig jaar op het circuit van Interlagos.

Verstappen begon op P4 en reed een behoorlijke tijd op P2. Door 2 pitstops viel de Nederlander weer helemaal terug naar de 16de plaats. Met nog 16 rondjes te gaan, begon Verstappen aan een inhaalrace waarvan niemand dacht dat het hem ooit zou kunnen lukken. De weergoden waren hem ook goed gezind in Brazilië, want het kwam met bakken uit de lucht. Mede daardoor reed hij een sensationele inhaalrace en kwam toch nog op het podium terecht: 3de.

Inhaalactie van het jaar

Onderweg - van de 16de naar die 3de plek - haalde Verstappen ook nog 'effe' op fenomenale wijze Nico Rosberg in, een actie die hem later de titel inhaalactie van het jaar opleverde. Maar dat was niet het enige geweldige aan die race. Even leek Verstappen de controle over zijn Red Bull te verliezen, maar dankzij zijn fantastische stuurmanskunsten hield hij zijn bolide uit de vangrail.

Alle ogen op Max

Terwijl het eigenlijk allemaal zou moeten draaien om de titelstrijd tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton, waren alle ogen gericht op onze Verstappen en had iedereen het na afloop alleen nog maar over de Nederlander. Dat seizoen werd het wereldkampioenschap pas in Abu Dabi beslist, dit seizoen heeft Hamilton de titel al binnen. En dus is er dit weekend meer dan genoeg ruimte voor een nieuwe 'Max Verstappen-show' in Brazilië.

Een flinke bak aan Braziliaanse regenbuien zou daar in elk geval een beetje bij helpen. Zaterdag tijdens de kwalificatie zit het er dik in dat het gaat regenen, maar zondag lijkt het droog te blijven tijdens de race.