Massa staat voor afscheidsfeestje bij thuispubliek in Brazilië
i

ANP

Massa staat voor afscheidsfeestje bij thuispubliek in Brazilië

admin • 14:39, 09-11-2017 / Laatste Update: 23:49, 08-01-2024

De Grand Prix van Brazilië wordt een hele bijzondere voor Felipe Massa. Na de race in Abu Dhabi is het namelijk over met zijn Formule 1-carriere. Op zijn thuiscircuit van Interlagos laatste thuiswedstrijd.

"Het voelt raar omdat ik alles al eerder heb meegemaakt, al weet ik zeker dat het ook leuk zal zijn", vertelt Massa tegen SpeedWeek. De 36-jarige Braziliaan had vorig jaar zijn afscheidsfeestje al gevierd, maar stapte toch weer in de Williams stapte voor het nieuwe seizoen. "Wat vorig jaar gebeurde zal nu niet weer zo zijn, maar dat is niet zo belangrijk. Het was meer dan genoeg. Ik weet dat de mensen van me houden en me respecteren. Meer kan ik niet van ze vragen."

Menselijker dan ooit

Tijdens de regenrace van vorig jaar, waar Max Verstappen een fenomenale wedstrijd reed, vloog Massa van de baan af. Ondanks die teleurstelling heeft de Braziliaan wel genoten van 'zijn' fans. "Het is zowat onmogelijk om de emoties van toen onder woorden te brengen. Ik had de reactie van de fans en teamleden niet verwacht. Formule 1 was nog nooit zo menselijk. Het was niet gepland, dat maakte het zo bijzonder."

Een van de beste races

Voor Massa heeft de Grand Prix in zijn geboorteland een speciale betekenis. "Brazilië is voor mij één van de beste races van het jaar. Ik voel de steun van de mensen, niet alleen vanuit de stad, maar vanuit het hele land. Ik hoop alleen dat het resultaat deze keer anders zal zijn."

Lowe gaat voor mooie traktatie

Williams-teambaas Paddy Lowe wil Massa ook een mooi afscheidscadeau geven. "Onze focus gaat uit naar een goed resultaat. We willen Felipe een mooi afscheid geven voor zijn 4 mooie jaren bij Williams. De fans in Brazilië zijn behoorlijk enthousiast, dus we hopen ze op wat moois te kunnen trakteren."