Max Verstappen past stoeltje Red Bull Racing

Max Verstappen past stoeltje Red Bull Racing

19:51, 27-02-2015 / Laatste Update: 09:31, 13-12-2023

BARCELONA - Kersvers Scuderia Toro Rosso-coureur Max Verstappen past donderdagavond een stoeltje bij het Formule 1-team van Red Bull Racing. Vader Jos vertelt tegen verstappen.nl dat het om een standaardprocedure gaat voor de coureurs van Toro Rosso.

Geen overstap
"Niets bijzonders. Het is bedoeld voor het geval Max in de toekomst een demonstratie moet rijden in de Red Bull-auto. Of wanneer hij, laten we het niet hopen, in geval van nood een van de vaste Red Bull-coureurs zou moeten vervangen. Dat is alles."

Handig
Een woordvoerder van Scuderia Toro Rosso benadrukt dat dit een normale procedure is voor de coureurs van het zusterteam van Red Bull Racing. Alle teams vertoeven momenteel in Barcelona voor de laatste test. Vandaar de keuze om juist nu een stoeltje te passen. "Nu is iedereen op dezelfde plek en is er de tijd voor."

Debuut
Verstappen maakt komend seizoen zijn debuut in de Formule 1 als jongste coureur ooit. Over 3 weken begint het seizoen in Australië. Om 14.00 uur plaatselijke tijd springen voor het eerst de lichten op groen voor de 17-jarige tiener in de koningsklasse van de autosport.