McLaren hoopt dat Vandoorne een stoeltje krijgt bij Toro Rosso
i

ANP

McLaren hoopt dat Vandoorne een stoeltje krijgt bij Toro Rosso

Martijn Baars • 01:29, 05-09-2018 / Laatste Update: 22:14, 04-01-2024

McLaren besloot deze week om na het seizoen afscheid te nemen van Stoffel Vandoorne. Teambaas Zak Brown lijkt dat een beetje lullig te vinden, dus probeert hij hem bij een ander team naar binnen te lullen.

"Stoffel is hoe dan ook echt Formule 1-materiaal. Als ik Toro Rosso was en ik had 2 stoeltjes vrij in 2019, dan zou ik het wel weten", zegt Brown volgens Crash.net.

Its not you, it's me

Het lijkt een beetje alsof hij moeite heeft om de Belg op straat te zetten, want als we Brown mogen geloven is hij nog steeds een groot talent: "Ik denk dat Stoffel het beter gaat doen in een andere omgeving met een betere auto. Wij hebben hem de afgelopen 2 jaar die goede auto niet kunnen geven."

Vandoorne heeft ervaring nodig

Dat Fernando Alonso in diezelfde auto 44 punten haalde en Vandoorne maar 8 is volgens Brown logisch te verklaren: "Alonso heeft veel meer ervaring en kan daarom veel beter met de auto overweg."

Laten we vrienden blijven

Maar ook als Vandoorne geen nieuw stoeltje in de Formule 1 kan vinden, hoeft hij niet bang te zijn werkeloos te worden. Brown gaat in dat geval gewoon op zoek naar een ander baantje voor de Belg, misschien binnen een andere tak van McLaren: "We zien hem als familie dus als we hem in een ander McLaren-project kunnen plaatsen, bijvoorbeeld bij de IndyCar of Sportcars, dan doen we dat graag."

McLaren rijdt volgend jaar met Carlos Sainz en supertalent Lando Norris.