Räikkönen na breken been Ferrari-monteur: 'Ik zie niet wat er achter me gebeurt'

admin • 09:01, 09-04-2018 / Laatste Update: 17:22, 12-12-2023

De Ferrari-monteur die zondag tijdens een pitstop in de GP van Bahrein omver werd gereden door Kimi Räikkönen, heeft zijn been gebroken. Dat liet Ferrari zondagavond weten in een officieel bericht.

De monteur was nog bezig met een bad van de auto van Räikkönen toen de Fin er alweer vrolijk vandoor ging. Het been van de monteur knakte helemaal en de Finse coureur stopte na het ongeval met de wedstrijd. ,,Als het licht op groen gaat, vertrek ik. Dat is mijn job. Ik zie niet wat er achter me gebeurt", legt Räikkönen uit. ,,Hopelijk gaat het goed met hem."

Mixed feelings

Ook voor Sebastian Vettel, die de GP uiteindelijk won, heeft de race een vreemde nasmaak gekregen. ,,Ik wens hem een snel herstel. Door het gebeuren heb ik nu gemengde gevoelens bij deze overwinning", zei hij na zijn winst in Sakhir. Buiten het lichamelijke letsel van de monteur kost het Ferrari ook nog een dikke boete van 50.000 euro. ,,De renstal liet zijn rijder te snel vertrekken en bracht daarmee het personeel in gevaar", vonden de koerscommissarissen.