Rosberg legt schuld crash bij Hamilton: 'Ik zat aan de binnenkant, dus ik beslis'

Rosberg legt schuld crash bij Hamilton: 'Ik zat aan de binnenkant, dus ik beslis'

Martijn Baars • 18:39, 03-07-2016 / Laatste Update: 13:21, 12-12-2023

Nico Rosberg verloor zondag de leidende positie in de Grand Prix van Oostenrijk na een crash met zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De Duitser legt de schuld van de botsing bij de GP-winnaar. ,,Ik ben verbaasd dat Lewis instuurde, daardoor raakten we elkaar."

,,Ik baal er enorm van", vertelt Rosberg. ,,Het is ongelooflijk. Ik wist zeker dat ik de race ging winnen en toen verloor ik alsnog in de laatste ronde."

'Ik beslis'

,,Lewis en ik waren aan het strijden en ik had problemen met mijn remmen. Daarnaast raakten mijn banden op, daardoor kon Lewis in de buurt komen", zegt de Mercedes-coureur. ,,Ik had de binnenbocht, een goede positie op de baan en ik nam de bocht vrij diep. Dat mocht ik ook, want ik zat aan de binnenkant dus ik beslis."

Dubbele uitschakeling

Volgens teambaas Toto Wolff had Rosberg flinke problemen met zijn remmen. ,,Maar deze botsing was hersenloos. Nico verdedigde erg hard. Dit had zomaar een dubbele uitschakeling kunnen zijn."

Max Verstappen kon maximaal profiteren van de botsing tussen de Mercedes-coureurs. De Nederlander werd knap tweede en was na afloop van de race dan ook dolgelukkig.