Teleurgestelde Albon reageert op verliezen Red Bull-stoeltje aan Perez: 'Pijnlijk, er zit veel meer in mij'
i

EPA

Teleurgestelde Albon reageert op verliezen Red Bull-stoeltje aan Perez: 'Pijnlijk, er zit veel meer in mij'

Martijn Baars • 16:00, 21-12-2020 / Laatste Update: 01:55, 08-01-2024

Alexander Albon heeft voor het eerst gereageerd op het verliezen van zijn stoeltje bij Red Bull Racing. De Thai werd eerder deze week vervangen door Sergio Pérez, al blijft hij wel aan als testcoureur.

Dat Albon volgend seizoen niet meer in de Formule 1 te bewonderen, noemt de coureur 'pijnlijk'. Toch zal het niet als een grote verrassing zijn gekomen voor de 24-jarige coureur, aangezien hij het hele seizoen ver achterbleef bij ploeggenoot Max Verstappen. De Nederlander liet zich de laatste weken ook regelmatig kritisch uit over Albon, wat de geruchten over een vertrek van de Thai alleen maar versterkte.

'Ik heb alles gegeven'

Eerder deze week maakte Red Bull bekend dat het Pérez heeft binnengehaald als nieuwe teamgenoot voor Verstappen. Die boodschap kwam hard aan bij Albon. "Ik heb dit seizoen alles gegeven, maar het was gewoon niet genoeg”, toont hij zich zelfkritisch. Opgeven staat in het woordenboek van de Thai. "Er zit veel meer in me dan ik nu heb laten zien. In 2022 wil ik terug in de Formule 1 zijn om de Thaise vlag te vertegenwoordigen.”

2 keer het podium

Albon haalde slechts 2 keer het podium het afgelopen seizoen, hij werd 3e in Toscane en Bahrein. Ter vergelijking: in dezelfde auto won Verstappen 2 races en eindigde hij daarnaast 9 keer 2e of 3e. Gemiddeld was Albon 0,523 seconden per rondje langzamer dan zijn ploeggenoot.