Ten Brinke herstelt zich van koprol en stijgt in klassement

Ten Brinke herstelt zich van koprol en stijgt in klassement

01:20, 08-01-2015

COPIAPO - Bernhard ten Brinke (Toyota) heeft woensdag goede zaken gedaan tijdens de Dakar Rally. De coureur uit Zeddam kwam in de 4de etappe als 6de over de streep. Daardoor schoof Ten Brinke in het algemeen klassement naar de 4de plek. 

“Het ging écht lekker vandaag”, zei Ten Brinke na afloop. “De dag begon met het klassieke rallywerk - door de bergen met veel snelle bochten over een mix van gravel en asfalt. De laatste 80 kilometer bestond uit zand en duinen; echt loodzwaar. Maar we gingen er super doorheen. We liggen weer op koers.”

Nasser Al-Attiyah won de 4de etappe. De Qatarese autocoureur stuurde na het passeren van de Andes zijn snelle Mini woensdag het vaardigst door de dorre Chileense Atacama-woestijn met de immense zandhopen. In de laatste kilometers met de hoogste duinen schudde hij de concurrentie woensdag alsnog af en verstevigde zijn leidende positie.

Al-Attiyah bleef de Spanjaard Nani Roma ruim 2,5 minuut voor. De Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers werd 3de. Ten Brinke, die dinsdag nog met zijn wagen over de kop ging en een half uur verspeelde, finishte op 6.10 minuten. Erik van Loon (Mini) bemoeide zich ook opnieuw met de strijd voorin. De 10de plaats (officieus) was zijn beloning.

Uitslag etappe 4
1. Nasser Al-Attiyah-Matthieu Baumel (Mini) 3u09min18s
2. Nani Roma-Michel Perin (Mini) +2m40s
3. Giniel de Villiers-Dirk von Zitzewitz (Toyota) +2m57s
6. Bernhard ten Brinke-Tom Colsoul (Toyota) +6m10s

Algemeen klassement auto’s na 4 etappes
1. Nasser Al-Attiyah-Matthieu Baumel (Mini) 12u30m44s
2. Giniel de Villiers-Dirk von Zitzewitz (Toyota) +8m15s
3. Yazeed Alrajhi-Timo Gottschalk (Toyota) +23m44s
4. Bernhard ten Brinke-Tom Colsoul (Toyota) +42m32s