Toro Rosso wil Kvyat ondanks slechte resultaten behouden
i

AFP

Toro Rosso wil Kvyat ondanks slechte resultaten behouden

Bart van der Wijst • 13:10, 09-08-2016 / Laatste Update: 22:14, 12-12-2023

De samenwerking tussen Daniil Kvyat en Scuderia Toro Rosso verloopt tot nu toe niet zoals gehoopt. De Rus, die in mei vervangen werd door Max Verstappen bij Red Bull, eindigde nog niet hoger dan de 10de plek voor zijn nieuwe team. Toch wil Toro Rosso ook in 2017 beschikken over de diensten van Kvyat. Teambaas Franz Tost ziet potentie in de coureur en wil graag met hem door.

"Persoonlijk hoop ik dat hij ook volgend seizoen nog voor ons racet", vertelt Tost aan Autosport. "Ik ben ervan overtuigd dat hij vroeg of laat zijn ware aard weer laat zien en zijn snelheid terugvindt. Ik begrijp dat zijn zelfvertrouwen is aangetast, het was een grote omschakeling van Red Bull naar Toro Rosso." Kvyat scoorde 1 punt sinds zijn komst naar het opleidingsteam en vertelde na de Grand Prix van Duitsland dat de ruildeal met Verstappen er behoorlijk heeft ingehakt bij hem.

Andere kant van het verhaal

Toch zitten er twee kanten aan het verhaal. Red Bull gaf Kvyat toch de mogelijkheid om in de Formule 1 actief te blijven, waardoor de Rus zijn beroep kan blijven uitvoeren. "Hij moet het van de positieve kant bekijken. Hij heeft een goed resultaat nodig, dan krijgt hij zijn vertrouwen terug. We weten allemaal dat Daniil tot mooie dingen in staat is. Dat heeft hij in de GP3 laten zien en in China stond hij dit jaar nog op het podium in de Formule 1. Hij kan het rijden in de voorbije maanden niet opeens verleerd zijn."