Verstappen: 'We zitten héél dicht tegen Mercedes aan'
i

ANP Photo

Verstappen: 'We zitten héél dicht tegen Mercedes aan'

admin • 20:21, 08-07-2016 / Laatste Update: 12:18, 07-01-2024

Max Verstappen maakt tot nu toe indruk op de trainingen van de GP van Groot-Brittannië. De 18-jarige coureur van Red Bull Racing werd in de tweede training derde. Alleen Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo waren sneller op het circuit van Silverstone, maar dat zou zondag wel eens anders kunnen zijn.

Met zijn tijd van 1:32.286 was hij 6 tienden langzamer dan Lewis Hamilton, die net als in de ochtendsessie de snelste tijd liet noteren. "We gaan morgen ons best doen om de afstelling nog verder te verbeteren", vertelt Max na afloop van de training tegen Verstappen.nl , "maar het ziet er allemaal erg goed uit."

Verstappen is tevreden met de progressie van hem op het circuit. "We kunnen heel tevreden zijn dat we nu al blijkbaar als tweede achter Mercedes staan. We zaten niet ver van hen af. En ook de korte en de lange runs zagen er vandaag heel goed uit", zei hij vol optimisme.

Voorsprong op Ferrari

Voorlopig heeft de coureur mooie tijden en een flinke voorsprong op de coureurs van Ferrari. "Je weet nooit wat zij op zaterdag gaan doen, daarom willen we morgen nog iets sneller gaan."

[poules_f1 athlete="vettel verstappen" url="http://sportnieuws.nl/games/formule-1-game”]