Verstappen ziet kansen in China: ‘We zitten er dichter op’
i

BSR Agency

Verstappen ziet kansen in China: ‘We zitten er dichter op’

Brian Vesseur • 12:13, 12-04-2019 / Laatste Update: 17:35, 05-01-2024

Max Verstappen mag niet klagen, vindt hij na de eerste trainingen in China. In aanloop naar de 1000e Grand Prix in de Formule 1 kende de Nederlander een lekkere vrijdag. Hij werd 4e en 3e bij de trainingen, telkens kort achter de coureurs boven hem.

Op 2 tienden van de snelste coureur Valtteri Bottas (Mercedes) en nummer twee Sebastian Vettel (Ferrari) zat Max Verstappen er goed bij op het Shanghai International Circuit. Tegen Formule 1-watcher Arjan Schouten van het AD zegt Verstappen: ,,Vergeleken met Bahrein zitten we er hier zeker dichter op. Ik ben blij met de balans. Het is alleen nog een beetje finetunen, nu.”

Problemen van Bahrein verholpen

Die balans was juist het probleem, 2 weken terug in Bahrein. Daar kregen ze de auto maar niet ideaal voor de Limburger. Wat bleek na de race? Er was iets fout gemonteerd in de fabriek. Dat probleem werd ‘s avonds na de race ontdekt en meteen verholpen. ,,We waren er allemaal eigenlijk al wel zeker van dat het er veel beter uit zou zien als we dat op zouden lossen. En dat is nu ook gebleken. Het ziet er niet slecht uit, hier. Ik heb niet veel te klagen. Ik ben gelukkig met het tempo.”