VT1: Ricciardo sneller dan Räikkönen en Hamilton, Verstappen P4
i

ANP

VT1: Ricciardo sneller dan Räikkönen en Hamilton, Verstappen P4

Martijn Baars • 13:36, 28-07-2017 / Laatste Update: 17:50, 08-01-2024

Bij de 1e vrije training van de Grand Prix van Hongarije was Daniel Ricciardo het snelst van iedereen. Hij zette een tijd neer van 1:18.486. Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton klokten de 2e en 3e tijd. Max Verstappen werd 4e.

Verstappen en Ricciardo gingen vroeg de baan op en zetten als eersten een tijd neer. Hopelijk wordt het voor Max een mooi raceweekend en kunnen we zondag weer juichen voor een podiumplek van de Nederlander. De Hungaroring is een goede baan voor de Red Bull, waar pure snelheid minder belangrijk is.

INITIAL CLASSIFICATION (END OF FP1): A successful opening session for @danielricciardo #HungarianGP 🇭🇺 #F1 pic.twitter.com/yNNjDclyEY

— Formula 1 (@F1) July 28, 2017

Spinnen

In het begin gebeurde er weinig, totdat Romain Grosjean even van de baan spinde en in de bandenstapel klapte. De Fransman kon door, maar had wel problemen met zijn achtervleugel en moest daarom gelijk weer naar binnen.

Ook Lance Stroll en Sebastian Vettel spinden even de baan af, maar zij konden gewoon doorrijden. De Ferrari coureur heeft een aflopend contract bij het Italiaanse team, maar zegt 'geen haast' te hebben met verlengen. Ook het team zelf wacht rustig af en gaat waarschijnlijk na de zomerstop praten over contractverlenging met de viervoudig wereldkampioen. Vettel werd teleurstellend 6e bij de 1e vrije training.

Code rood

Met iets minder dan een uur op de klok zorgde Antonio Giovinazzi voor een code rood-situatie. De Italiaanse testcoureur van Ferrari reed voor het team van Haas spinde op precies dezelfde plek als Vettel een paar rondjes eerder, maar klapte in tegenstelling tot zijn collega hard in de muur. De kapotte Haas werd weg getakeld en de training lag daarom even stil.

Honda

De updates van Honda aan de auto van Fernando Alonso lijken gewerkt te hebben. De Spanjaard zette een keurige 7e tijd neer, ondanks dat hij in het begin problemen had met zijn display. Ook McLaren-teamgenoot Stoffel Vandoorne was goed bezig, de Vlaming stond op 0,018 seconden van zijn teamgenoot op P8.

Ronderecord

De snelste tijd van Ricciardo was sneller dan de snelste tijd ooit op het circuit in Hongarije. Het officiele ronderecord staat nog wel op naam van Michael Schumacher, die in 2004 een tijd van 1:19.071 klokte. Een snelste ronde telt alleen officieel als deze in de race gereden wordt. Of de Australiër ook op zondag zo'n ronde kan rijden, is afwachten.

Bekijk hier de beelden van de eerste training