Nog een maand tot de wintertests, hoe staat ‘t ervoor in de F1?

20 januari 2020

BSR

Lang duurt die winter hè? Over een maand beginnen de tests in Barcelona pas weer. Dan wordt dus ook duidelijk hoe de nieuwe auto's eruit zien, de laatste onder het huidige tijdperk van regels. Een update in 5 thema's!


Verstappen
Onder druk van de rijdersmarkt voelden Red Bull Racing en Max Verstappen zich genoodzaakt om al héél vroeg te verlengen voor na 2020. Niemand kan voorspellen of hij daarmee een goede keuze maakt, dat zullen we over dik een jaar wel zien. Verder houdt Max zichzelf scherp met - uiteraard - simracen in de lange, donkere winter.

Zandvoort
Ja, dat lijkt allemaal op schema als we de updates van het circuit mogen geloven. De kombochten worden geïnstalleerd en ook naast het circuit wordt er van alles gebouwd in wat nu nog lijkt op een grote zandbak. Verder zijn er ook al artiesten vastgelegd die het bijprogramma moeten gaan opleuken. Nick & Simon bijvoorbeeld.

Lewis en Ferrari
Het seizoen 2019 eindigde met een saaie race in Abu Dhabi, maar ook met een mooi verhaal van een mogelijke overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari. Dat zou eind 2020 moeten gebeuren, als Sebastian Vettel zou stoppen en de regels op de schop gaan. Het is sinds begin december redelijk stil. Geen nieuws is goed nieuws?

Leclerc en Vettel
We kijken uit naar het gevecht bij Ferrari tussen de 4-voudig kampioen en de kroonprins uit Monaco. Afgelopen seizoen knetterde het al, in 2020 zal het niet anders zijn. Leclerc tekende afgelopen winter alvast bij tot 2024. De kans is groot dat Vettel ermee stopt als hij dit seizoen wordt ingemaakt door zijn jongere teamgenoot.

Teampresentaties
Je bent natuurlijk - net als wij - razend benieuwd hoe die nieuwe wagens er dan uit komen te zien. Een aantal teams heeft al laten weten wanneer het de auto's gaat onthullen. Ferrari trekt op 11 februari het doek eraf, gevolgd door Renault op de 12e en McLaren op de 13e. Valentijnsdag staat in het teken van Mercedes en Alpha Tauri (het oude Toro Rosso).

Op 19 februari beginnen de wintertests in Barcelona. En op 15 maart start het seizoen in Australië.