Nyck de Vries slaapt thuis in Monaco tijdens jacht op eerste WK-punten: ‘Wordt gaaf!’

24 mei 2023

Getty Images via AFP

Nyck de Vries gaat komend weekend op voor hem vertrouwde bodem op jacht naar zijn allereerste punten in de Formule 1 van het seizoen. De 28-jarige Fries woont in Monaco en kent het stratencircuit daardoor op zijn duimpje.


"Als ik normaal door Monaco rijd, moet ik mezelf eraan herinneren dat het voor 1 week een racecircuit is", zei de coureur van AlphaTauri tegen AD. De Vries gaat rondom de race thuis slapen. Gewoon, lekker in zijn eigen bed.

Tandenborstel mee
"Ik heb weleens geprobeerd om in het teamhotel te slapen om meer in de racesfeer te zitten, maar dat werkte niet. Het kwam erop neer dat ik op en neer tussen mijn huis en het hotel reed op mijn scooter maar dan alleen met mijn toilettas bij me."

En of hij zin heeft in zijn 'thuisrace'. "Ik kijk er heel erg naar uit", ging De Vries verder. "Omdat het mijn thuisrace is, maar ook vanwege de algehele sfeer. Ik heb hier mijn 1e zege in de Formule 2 gehaald. Maar om nu deel uit te maken van het hoofdevenement in Monte Carlo wordt helemaal gaaf."

Wissel?
De F1-rookie kan WK-punten goed gebruiken. Er gaan geruchten dat hij nog voor het einde van het seizoen weleens vervangen zou kunnen worden bij AlphaTauri vanwege zijn tegenvallende prestaties. De Nederlander kent dit seizoen zijn debuutjaar in de Formule 1.

De Vries beleefde vorige week nog een bizarre terugreis vanuit het oosten van Italië. Toen werd de Grand Prix van Emilia-Romagna afgelast wegens heftige overstromingen.

Lees ook: 'Honda wil dat Yuki Tsunoda naar Aston Martin gaat zodra daar een stoeltje vrijkomt'