Opa Verstappen is nu blut: ‘Hele middag gratis bier als Max zou winnen’

15 mei 2016

ANP

Frans Verstappen is apetrots op zijn kleinzoon Max die zondag historie schreef door als jongste winnaar ook een Grand Prix in de koningsklasse Formule 1 op zijn naam te schrijven. De opa had een topmiddag, met een hele kleine maar: "Ik ben blut maar het was het absoluut waard!"

Dancing Housmans in Montfort is de vaste stek voor Frans Verstappen om naar de verrichting van zijn kleinzoon te kijken. Ook deze zondag waren honderden Formule 1-fans bijeengekomen om samen met opa Frans de eerste wedstrijdverrichtingen van Max bij het team van Red Bull Racing te zien.

Kramp
Al snel had Verstappen door dat het goed ging met zijn kleinzoon. ,,Toen die twee Mercedessen van de baan gingen, wist ik dat hij ging winnen'', zegt de Limburger. Toch was de spanning bijna niet te houden. ,,Ik heb kramp in mijn vingers van de constant gebalde vuisten.''


Tranen
De ontlading was dan ook groot toen de 18-jarige coureur eindelijk de finish passeerde. Verstappen: ,,Ik ben 69 maar ik heb gehuild als een kind.''

Ton bier
De historische zege heeft opa Frans wel op kosten gejaagd. Verstappen had de bezoekers van Dancing Housmans een ton bier gratis beloofd wanneer Max op het podium zou komen. En wanneer hij zou winnen zou het bier de hele middag gratis zijn. Uiteindelijk moest er extra bier gehaald worden in een drankwinkel een dorp verderop. ,,Ik ben blut maar het was het absoluut waard!"