Papa Sainz loopt uit, Alonso 6e in Dakar

12 januari 2020

BSR

Carlos Sainz senior loopt steeds verder uit in het klassement van de Dakar Rally. De vader van de Formule 1-coureur met dezelfde naam pakte met zijn Mini X-raid zijn 3e etappeoverwinning in Saoedi-Arabië, terwijl Fernando Alonso knap als 6e binnenkwam.


Sainz heeft na de langste etappe van de rally (546 kilometer liefst) 10 minuten voorsprong op Nasser Al-Attiyah, de winnaar van vorig jaar. Bernhard ten Brinke werd knap 4e in zijn Toyota. "Ik denk dat dit mijn snelste Dakar-proef ooit was", vertelde hij. Zijn auto tikte op de zandpistes tussen Riyadh en Wadi Al Dawasir een topsnelheid aan van 185 kilometer per uur. Hij is nu 7e in het klassement.

Alonso
Ten Brinkes teamgenoot Alonso, debutant in de zwaarste rally ter wereld, kwam binnen 8 minuten van Sainz als 6e binnen. Bij de motoren was de Argentijn Kevin Benavides (Honda) de snelste. Hij boekte zijn eerste ritzege in deze editie van de woestijnrally. De Amerikaan Ricky Brabec (Honda) arriveerde als 5e en bleef de aanvoerder in de algemene rangschikking.

Er zijn nog 5 ritten te rijden in deze versie van Dakar. De dag werd overschaduwd door het overlijden van motorcoureur Paulo Gonçalves.