Racing Point ontkent Mercedes-motor van Hamilton te hebben gekopieerd

13 juli 2020

2020 Pool

Racing Point zegt "buitengewoon teleurgesteld" te zijn over de klacht die concurrent Renault heeft ingediend. Het team heeft geprotesteerd omdat de wagens van Racing Point te veel zouden lijken op de Mercedes waarmee Lewis Hamilton vorig jaar naar de wereldtitel reed.Renault diende zondag na de Grand Prix van Stiermarken een verzoek tot onderzoek in bij de stewards. De beste rijder van Renault, Daniel Ricciardo, was op de 8e plaats geëindigd, vlak achter de wagens van Sergio Pérez en Lance Stroll van Racing Point.

'Wij ontkennen'
De wagens van Racing Point rijden met een Mercedes-motor, maar in het ontwerp zouden veel aspecten terugkomen van de Mercedes waarmee Hamilton vorig jaar de beste was. "Wij ontkennen ten stelligste dat we de regels hebben overtreden", verklaarde Racing Point maandag. "Voor aanvang van het seizoen heeft het team alle vragen over het design van de RP20 tot ieders tevredenheid beantwoord."

Alles volgens de regels
Racing Point erkende al voor het seizoen dat het de Mercedes van 2019 heeft gekopieerd, maar wel in overeenstemming met de geldende regels. Die stellen namelijk dat teams bepaalde wagenonderdelen, bijvoorbeeld die onderdelen die betrekking hebben tot de aerodynamica, zelf moeten ontwerpen.

Onderzoek
Na de GP van Stiermarken hebben stewards verschillende onderdelen van de Racing Point-bolide in beslag genomen. Mercedes werd gevraagd dezelfde stukken aan te leveren van hun wagen van vorig jaar, om zo de claim van Renault te onderzoeken.

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix van Stiermarken. De F1 volg je live op Ziggo Sport: