Red Bull-topman Marko helemaal happy met Verstappen: ‘Hij gaf het juiste antwoord’

13 juni 2018

Getty Images

Max Verstappen heeft alle 'domme critici' de mond gesnoerd met zijn prachtige, puike race in de Grand Prix van Canada. "Hij deed niets fout en dat is wat wij van hem verwachten. Max presteerde en hij gaf het juiste antwoord", aldus topman Helmut Marko van het Formule 1-team van Red Bull op de website van Autosport.


Marko, de man die Verstappen als jonkie binnenhaalde bij de Oostenrijkse renstal, loofde het optreden van de Limburger, die als 3e finishte. "Hij was de snelste in alle trainingen, kwalificeerde zich als 3e voor de race en deed helemaal niets fout. Er was zelfs geen krasje te zien op de auto."

Helmut huilt, Helmut lacht
Verstappen kreeg veel kritiek en lag flink onder vuur na een reeks van incidenten in voorbije races en zelfs Marko was na de Grand Prix van Monaco, waar de Nederlander zijn wagend tijdens een training aan gort reed, kritisch naar zijn oogappel. "Hij zal de races toch iets anders moeten benaderen", was toen zijn eerlijke oordeel. Zijn reactie na de Canadese GP is in ieder geval glashelder.