Regering van Mongolië wacht nog steeds op excuses van Max Verstappen

18 november 2020

BSR Agency

Het hoofdstuk rondom Max Verstappen en zijn scheldpartij tijdens de vrije training voor de GP van Portugal, is nog niet voorbij. De regering van Mongolië wacht naar eigen zeggen namelijk nog steeds op excuses van de Red Bull Racing-coureur.


Tijdens de vrije training op het circuit van Portimão nu bijna een maand geleden botste Verstappen met de Racing Point van Lance Stroll. De Nederlander maakte de Canadees over de boordradio vervolgens uit voor debiel en mongool.

Sponsor was niet blij
Siemens, 1 van de sponsoren van Red Bull Racing, keurde in een brief aan het team de vermeende belediging van Verstappen aan het adres van (de inwoners van) Mongolië af. Het bedrijf werd echter verzekerd dat het niet meer zou gebeuren en dat Verstappen zijn excuses had gemaakt. Dat heeft de elektronicagigant ook laten weten aan Lundeg Purevsuren, de Mongoolse VN-ambassadeur die het voorval eerder deze maand bij de VN aankaartte.

'Dat is niet waar'
Maar in de ogen van Mongolië waren er helemaal nog geen excuses gemaakt. “De claim dat Max Verstappen publiekelijk zijn excuses heeft gemaakt is niet waar en de Mongoolse regering wacht hier tot op de dag van vandaag nog steeds op”, laat de Mongoolse culturele gezant Unro Janchiv weten aan nieuwswebsite Formula1News.

Excuses aan de regering
"Hij heeft niet publiekelijk zijn excuses aan onze regering gemaakt”, vervolgt Janchiv. Hij zegt dat de regering van het Aziatische land ‘aan het probleem blijft werken totdat er een oplossing is gevonden’.