Stroll baalt na dramatisch begin van F1-carrière

19 april 2017

Lance Stroll wist dit seizoen nog geen enkele Grand Prix uit te rijden. De coureur van Williams F1 kwam tot op heden 'slechts' tot 52 rondjes. In Bahrein, afgelopen weekend, moest de 18-jarige wederom vroegtijdig naar de kant. Ditmaal was het een tikje van Sainz, dat ervoor zorgde dat de Canadees de strijd moest staken.


Om gek van te worden, noemt Stroll de reeks incidenten in gesprek met Formula 1.com. "Natuurlijk is het frustrerend, maar ik heb het niet in eigen hand", reageert Stroll op de vraag of hij baalt van de drie DNF's. "Deze eerste drie races van het seizoen waren een opeenstapeling van pech: een remprobleem in Australië, een soort race-incident in China en vervolgens werd ik in Bahrein getorpedeerd door Carlos. Ongelukkig, allemaal, maar het tij zal keren."

Positieve blik op de toekomst
De pas 18-jarige Stroll heeft nog veel te leren, maar zit immers pas in zijn eerste Formule 1-seizoen. Toch kijkt de Canadees liever vooruit, dan naar achter. "Er zijn meer dan genoeg positieve dingen die ik mee kan nemen uit de eerste races. Het gaat ieder weekend beter, er zijn nog zeventien races te gaan en bovendien zijn we nog niet op de Europese circuits geweest waar ik in het verleden al geweest ben. Dat zou het iets makkelijker voor me moeten maken."

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht