Verregende Monza-training ‘gewonnen’ door Massa (video)

2 september 2017

Getty

Het was een waterballet op zaterdagochtend in Italië. Pas 16 minuten voor het einde van de 3e training op Monza werden de coureurs naar buiten gestuurd voor een paar ronden spelen in bad. De Williams-coureurs kwamen er het beste uit: Felipe Massa stuurde zijn wagen het snelste over de baan, de jonge Lance Stroll werd 2e. Uiteindelijk reden maar 7 coureurs een tijd.


In de eerste dik 40 minuten zagen de - vooral - Ferrari-fans op de tribunes alleen de safety car van Mercedes rondrijden. Die inspecteerde constant hoe de baan erbij lag en of de F1-monsters er al op konden. 44 minuten lang was dat niet geval. De zogenaamde aquaplaning, opspattend water, was te gevaarlijk.

Onder aanvoering van Daniel Ricciardo en Max Verstappen gingen de coureurs toch (even) naar buiten. Red Bull wilde even een check van de radio met Max doen, maar die antwoordde: ,,Even niet, het is heel erg glad!" Carlos Sainz kwam daar ook achter...
Op de vrijdag was Valtteri Bottas nog de allersnelste geweest in zijn Mercedes, maar toen was het droog. Tijdens de kwalificatie is het waarschijnlijk droog.