Verstappen na foutje negende, Rosberg wint GP van Mexico

admin • 23:01, 01-11-2015 / Laatste Update: 02:47, 13-12-2023

Nico Rosberg heeft zondag de Grand Prix van Mexico gewonnen. Het was de vierde seizoenszege voor de Duitse coureur van Mercedes, die door de overwinning naar de tweede plaats in het wereldkampioenschap van de Formule 1 klom. Rosberg hield op het Autodrome Hermanos Rodriguez zijn teamgenoot Lewis Hamilton ruim een seconde achter zich. De Brit verzekerde zich vorige week in de Grand Prix van de Verenigde Staten al van zijn derde wereldtitel.

Voor Max Verstappen zat er geen stunt in. De Limburger begon de race als achtste en eindigde als negende in zijn Toro Rosso. Sebastian Vettel beleefde een pechvolle race op 2200 meter hoogte in Mexico-Stad, die hem deed duikelen naar de derde plek in het kampioenschap. De Ferrari van de viervoudig wereldkampioen reed in de eerste ronde al lek. Een crash in de vijftigste ronde betekende het einde van zijn race.

Sterke wedstrijd

Rosberg reed een sterke wedstrijd in Mexico, waar 110.000 toeschouwers aanwezig waren bij de terugkeer van de Formule 1 na 23 jaar. Hij startte van poleposition en wist deze keer wel Hamilton voor te blijven in de eerste bocht. Hij controleerde daarna min of meer de race. Het werd alleen nog even penibel na de crash van Vettel, die wellicht iets te gretig was om tijd goed te maken en uit de bocht vloog. Het leidde tot een korte neutralisatie van de race.

Foutje

Na de herstart kon Rosberg zonder grote problemen Hamilton voorblijven. De Fin Valtteri Bottas van Williams liet een sterke slotfase zien, die hij bekroonde met de derde plaats. Verstappen haalde in de beginfase Felipe Massa in en lag een tijdlang op de zesde plaats. Hij rukte door vroege pitstops van andere coureurs zelfs even op naar plaats drie, maar na zijn eigen bandenwissel keerde hij terug op de achtste plek. Hij maakte een foutje, waarna de Mexicaan Sergio Perez (Force India) hem nog passeerde.