Verstappen ziet GP in Assen wel zitten, máár wel met aanpassingen

12 maart 2018

EPA

Het is niet langer de vraag meer of het TT Circuit in Assen geschikt is voor een Grand Prix in de Formule 1. Met een paar aanpassingen is de baan volgens de FIA dik in orde voor een GP. Daar is Max Verstappen het volkomen mee eens.


"Ik denk dat er wel een paar aanpassingen moeten gebeuren, ook voor het inhalen. Volgens mij is het circuit meer voor de MotoGP gebouwd", vertelt hij in gesprek met Motorsport. Toch hoeft dat geen nadeel te zijn denkt de Nederlander. "Er staan meer banen op de kalender die niet ideaal zijn."

Komt 'ie wel of niet?
Een Grand Prix in Nederland. Sinds de komst van Verstappen naar de Formule 1, is het steeds serieuzere vormen aan gaan nemen. "Het is even afwachten", weet Verstappen. "Ik heb echt geen idee. Het zal natuurlijk veel geld kosten om zoiets te organiseren. En ik weet niet waar dat geld vandaan moet komen. Maar we zien het wel als het zover is."

Of de GP nu in Assen of in Zandvoort gehouden wordt, Verstappen lijkt wel zin te hebben in een Oranje-feestje. "Als het zou gebeuren, dan is dat natuurlijk heel mooi", aldus de Red Bull-coureur. "Maar ik blijf er redelijk neutraal onder. We gaan het wel zien als het ook echt zo gebeurt."