Argentijnse bond verscheurt ‘Seks met Russische vrouwen voor dummies-boekje’

17 mei 2018

AFP

De Argentijnse voetbalbond heeft sorry gezegd voor enkele stukken in een informatiefolder voor de spelers, journalisten en voetbalfans die naar Rusland gaan voor het WK. In het boekje staan tips over hoe er met Russische vrouwen moet worden omgegaan. En dan vooral in de meest liefdevolle zin.


Mocht je ooit nog naar Rusland gaan, lees dan dit even goed door!

Gouden tips
''Zorg dat je schoon bent, wees niet negatief en behandel vrouwen niet als objecten'', staat in de informatiegids onder het kopje 'Taal en Russische cultuur'. Het boekje werd eerder deze week gepresenteerd aan de spelers en stafleden van de nationale ploeg en de journalisten die meegaan naar Rusland.

Stel geen domme seksvragen
Er werd bijvoorbeeld een how-to-do stuk geschreven over hoe Russische vrouwen handelen als het er echt om gaat. "Omdat Russische vrouwen erg mooi zijn, willen mannen vaak met ze naar bed. Misschien willen ze dat zelf ook wel, maar ze willen zich ook gewoon belangrijk en uniek voelen. Stel ook geen domme vragen over seks. Voor Russische dames is seks iets privés en daar praten ze in het openbaar dan ook niet over."

Tekst gaat door onder de Tweet.

Voordeel ten opzichte van de Russen
Dat was pas het tipje van de sluier. Het gaat namelijk nog even door. "Russische vrouwen willen graag het initiatief in handen hebben. Als je niet zelfverzekerd bent, moet je proberen om met ze te praten. Onthoud ook dat Russen bijna niets weten over jouw land en dat je anders bent. Dat is je voordeel ten opzichte van Russische mannen."

Niet alles is voor Bassie: Wees selectief!
"Normaal gesproken zijn Russische vrouwen erg nuchter en maken ze zich alleen zorgen om belangrijke dingen, maar er zijn ook vrouwen die materialistisch zijn en geld en mooie dingetjes wel leuk vinden. Maak je geen zorgen. Er zijn genoeg mooie vrouwen in Rusland, maar ze zijn niet allemaal voor jou. Wees selectief!"

Tekst gaat door onder de Tweet.

Sorry
De Argentijnse bond voelde zich genoodzaakt met excuses te komen. ''Onderzoek heeft uitgewezen dat er een fout is geslopen in de folder. Dit had niet mogen gebeuren. We hebben het boekje meteen weer ingetrokken'', schrijven de bond en het Argentijnse ministerie van Onderwijs in een gezamenlijke verklaring. Bondsvoorzitter Claudio Tapia is naar het culturele instituut van Rusland in Buenos Aires gegaan om sorry te zeggen.

Met deze tips wel wereldkampioen?
Meer dan 40.000 Argentijnen hebben kaartjes gekocht voor het WK, dat op 14 juni begint. Hun land speelt in de groep tegen IJsland, Nigeria en Kroatië. 4 jaar geleden verloren Lionel Messi en zijn teamgenoten de finale van Duitsland.