😂📸 | Deze man speelde een Football Manager-finale op Wembley

9 juni 2021

Alex reisde naar Wembley en nam mee... zijn laptop. De 28-jarige Londoner, die in Californië woont, deed wat iedere liefhebber van het computerspel stiekem graag zou willen doen: in een echt stadion de FM-wedstrijden simuleren. Arsenal-fan Alex speelde met Barnet letterlijk een FA Cup-finale op Wembley, maar verloor op penalty's.


Tegen Sportbible deed hij zijn verhaal. Alex, die National League-club Barnet ooit eens koos, haalde nog nooit een finale. Na jaren spelen en seizoen na seizoen te hebben versleten, haalde hij de finale van het prestigieuze toernooi. Tijdens een studietrip naar de Engelse hoofdstad greep hij zijn kans.

1 mogelijkheid
"Als je de kans had, zoals ik, waarom zou je dit dan niet doen?", zei Alex tegen Sportbible. "Ik had in die periode toevallig een baantje als gids in het stadion waar Engeland haar thuiswedstrijden speelt. Het moest gewoon zo zijn." Zo stond hij op het veld, was hij in de kleedkamer, deed hij aldaar een peptalk en liep hij doodleuk met zijn laptop langs de trofee.

En die finale dan? "Na 120 minuten was het 0-0 tegen Manchester United, maar mijn jongens maakten geen 1 penalty. Het lukte gewoon niet en na pens was het 3-0. Ik was echt ontgoocheld." Alex is niet van plan ooit te stoppen met het populaire spel.

FM verslaafd
"Ik speel het al sinds 2003, toen het nog geen eens Football Manager heette." Is hij levenloos, verslaafd of nog steeds hobbyist? "Overdag werk ik in de sales, 's middags coach ik de jeugd en 's avonds ben ik wel FM verslaafd ja", gaf hij toe. Toch is hij een baas. "Ik heb nog altijd de figuurlijke broek aan in mijn relatie." Lekker man, soldaat!